Mus cappuccino

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 35 min

Przepyszny deser dla miłośników kawy!

  • 35 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    ( 2 porcje )
    * żelatyna - 2 łyżeczki
    * kawa - 125 ml
    * cukier wanilinowy - 1 łyżka
    * żółtko - 2 szt
    * cukier - 3 łyżki
    * śmietana 30% - 125 ml
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Kawy Cappuccino

Mus cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Żelatynę namaczamy w ok.2 łyżkach wody (odstawiamy na około 5 minut).

    Do miseczki przekładamy żółtka, wsypujemy cukier i dodajemy 3 łyżki kawy z 125ml.

    Ubijamy mikserem, aż masa będzie kremowa i puszysta.

    Resztę kawy przelewamy do rondelka.

    Dodajemy cukier wanilinowy i zagotowujemy.

    Do puszystej masy powoli wlewamy gorącą kawę i ciągle ubijamy.

    Dodajemy namoczoną żelatynę i mieszamy, aż się rozpuści.

    Masę odstawiamy do przestygnięcia i na chwilę wstawiamy do lodówki ( od czasu do czasy trzeba ją zamieszać ).

    Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z tężejącym kremem.

    Przekładamy do pucharków i wstawiamy do lodówki na ok.2 godziny.

    Dekorujemy wg. własnego pomysłu!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KHWS_04-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować