Mus brzoskwiniowy z winogronami i malinami

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Cudownie będzie otworzyć taki słoiczek zimą:)

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg jasnych winogron
    1 kg brzoskwiń
    200 g malin
    200 g cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Mus Przetwory Musy Wina

Mus brzoskwiniowy z winogronami i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Winogrona wrzucamy do garnka i zalewamu połową szklanki wody. Gotujemy aż skórki wypłyną na wierzch soku który się wytworzy czyli ok.10 minut. Przelewamy przez sito, przecieramy i wyrzucamy skórki i pestki.
  • 2. Brzoskwinie pokrojone na kawałki i maliny wrzucamy do soku. Dodajemy cukier i gotujemy aż wszystkie owoce się rozgotują. Następnie blendujemy całość i przekładamy do słoiczków. Stawiamy je do góry dnem.
    Ilość użytego cukru zależy od tego jak słodkie są owoce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Maliny Winogrona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować