Mus bananowy

5 (199 ocen)

  • 10 min

Domowy deser z kaszą manną

  • 10 min

Składniki:

  • 1 i 1/2 szklanki mleka
    3 łyżki kaszy manny
    sól
    1 łyżka cukru
    sok z cytryny
    3 duże, bardzo dojrzałe banany
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery

Mus bananowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kasza manna 1. Wymieszaną z zimnym mlekiem kaszę mannę postawić na średnim ogniu, dodać szczyptę soli i cukier, zagotować, cały czas mieszając. Gdy zgęstnieje, gotować nadal, mieszając od czasu do czasu, do miękkości. Odstawić do wychłodzenia.
  • Banany 2. Banany rozdrobnić blenderem na jednolitą masę z dodatkiem soku z cytryny.
  • 3. Chłodną kaszkę ubić mikserem, gdy się spulchni, dodawać po łyżce banany i nadal ubijać, aż powstanie puszysty mus. Rozłożyć do pucharków. Ozdobić kawałkami bananów i listkiem melisy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza manna Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować