Mus bananowo – daktylowy z miętą i bazylia

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mus, którego słodycz pochodzi jedynie z cukrów naturalnie zawartych w dodanych składnikach. Świetna propozycja na deser. Taki mus i osłodzi i orzeźwi.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g gęstego jogurtu naturalnego
    1 szklanka mleka
    220 g obranych bananów
    130 g daktyli bez pestek
    1 kopiasta łyżka posiekanej mięty
    1 kopiasta łyżka posiekanej bazylii
    1 łyżka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Mus Musy Napoje Koktajl Sok

Mus bananowo – daktylowy z miętą i bazylia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mus bananowo – daktylowy z miętą i bazylia 1. Mleko doprowadzić do wrzenia, dodać daktyle i składniki gotować 2 – 3 min, a następnie wystudzić.
    Do daktyli z mlekiem dołożyć pokrojone na małe kawałki banany, wsypać świeże zioła, dodać jogurt i wlać sok z cytryny. Całość zblendować. Przed podaniem schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować