Murzynek z powidłami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo szybkie i dziecinnie proste ciasto czekoladowe z powidłami, wystarczy wymieszać wszystkie składniki w misce co zajmie nam kilka sekund i energicznie wymieszać i wylać na blaszkę i upiec. Po upieczeniu możemy polać polewą lub posypać cukrem pudrem.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 szklanki mąki tortowej
    szklanka oleju
    szklanka cukru
    2 szklanki mleka
    3 łyżki kakao
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżeczki sody
    3 duże jajka
    słoiczek powideł śliwkowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Murzynek z powidłami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do misy od miksera wlać wszystkie podane składniki i wymieszać mikserem lub trzepaczką. Blaszkę o wymiarach 24x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto, wyrównać.
  • 2. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec do suchego patyczka ok 50-55 minut. Sprawdzając patyczkiem aby nie było zakalca.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować