Murzynek z kremem na kwaśnym mleku

4.47 (158 ocen)

  • 30 min

Doskonały pomysł, aby nie marnować skwaśniałego mleka.

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    350 g mąki
    350 g cukru
    0,5 kostki margaryny
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 jajka
    kakao
    około szklanka mleka (by nie było zbyt rzadkie)
    cukier waniliowy
    Krem:
    2 kostki margaryny
    400 g cukru pudru
    1l kwaśnego mleka
    Polewa czekoladowa:
    0,5 czekolady mlecznej
    0,5 czekolady gorzkiej
Wystaw ocenę:

4.47 (158 ocen)

Zobacz również:

Desery

Murzynek z kremem na kwaśnym mleku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Wszystkie składniki na ciasto ucieramy i wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem. Pieczemy około 35 min. Studzimy.
  • 2. Krem:
    Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i dodajemy kwaśne mleko. Gotową masę wykładamy na upieczone ciasto.
  • Smacznie wygląda 3. Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy i polewamy ciasto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować