Smaczny, ulubiony Murzynek, tym razem moja wersja- z kokosem.
1 godz. 5 min
Składniki:
3 szklanki mąki pszennej
2 1/2 szklanki cukru
6 dużych jajek
4 czubate łyżki kakao
375 g margaryny
200 g rodzynek
olejek migdałowy
3 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia
3/4 szklanki wody
kilka łyżek kokosu- na wierzch na posypkę
5.Posypujemy po wierzchu gęsto kokosem.
Pieczemy ok. 45 min. w temp. 170 stopni C.
Sprawdzamy patyczkiem, czy już upieczone.
6.Po upieczeniu, zdejmujemy pergamin. Studzimy, kroimy na ozdobne romby.
7.Smacznego życzę :)
Porady
Do ciasta możemy nie dodawać rodzynek, ale wtedy przekładamy go dowolną kwaskową masą, np z serków homo, czy kwaśnej śmietany. Albo kwaskową marmoladą.
Zamiast wody możemy wlać oranżadę, wówczas nie dodajemy aromatu.
Komentarze