Murzynek z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Wilgotne ciasto przekładane masą brzoskwiniową oraz serem z kokosem.

Składniki:

  • Ciasto:
    7jaj
    1szkl. cukru
    1szkl. mąki
    1łyżka mąki ziemniaczanej
    budyń czekoladowy
    2łyżki kakao
    proszek do pieczenia

    Masa brzoskwiniowa:
    1puszka brzoskwiń
    0,5szkl. wody
    1galaretka brzoskwiniowa
    1budyń waniliowy

    Masa serowa:
    1opakowanie sernika na zimno
    0,5l mleka
    6łyżek sera
    5łyżek kokosu

    Dodatkowo:
    1galaretka agrestowa
    woda mineralna
    perełki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Murzynek z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Sypkie produkty przesiać przez sito. Żółtka oddzielić od białek i ubić na puch -dodać cukier. Następnie żółtka. Zmiksować. Sypkie produkty porcjami wsypywać do masy i mieszać ręcznie do połączenia składników. Wylać na tortownicę 29. Piec 45min w 170C. Po upieczeniu ciasto przekrioć na pół i nasączyć wodą mineralną.
  • 2. Masa brzoskwiniowa: Brzoskwinie odsączyć i pokroić na małe kawałki. Na soku i wodzie ugotować budyń. Wsypać galaretkę. Wymieszać. Zostaw do wystygnięcia. Następnie dodaj połowę brzoskwiń. Wylać na ciasto i przykryć 2częścią ciasta.
  • 3. Masa serowa: Do mleka wsypać opakowanie sernika zmiksować na puch. Dadać ser oraz kokos również zmiksować. Wylać na ciasto. Wyłożyć resztę brzoskwiń i zalać dobrze tężejącą galaretką. Schłodzić w lodówce. Przyozdobić perełkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować