Murzynek z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Sypkie produkty przesiać przez sito. Żółtka oddzielić od białek i ubić na puch -dodać cukier. Następnie żółtka. Zmiksować. Sypkie produkty porcjami wsypywać do masy i mieszać ręcznie do połączenia składników. Wylać na tortownicę 29. Piec 45min w 170C. Po upieczeniu ciasto przekrioć na pół i nasączyć wodą mineralną.
2.Masa brzoskwiniowa: Brzoskwinie odsączyć i pokroić na małe kawałki. Na soku i wodzie ugotować budyń. Wsypać galaretkę. Wymieszać. Zostaw do wystygnięcia. Następnie dodaj połowę brzoskwiń. Wylać na ciasto i przykryć 2częścią ciasta.
3.Masa serowa: Do mleka wsypać opakowanie sernika zmiksować na puch. Dadać ser oraz kokos również zmiksować. Wylać na ciasto. Wyłożyć resztę brzoskwiń i zalać dobrze tężejącą galaretką. Schłodzić w lodówce. Przyozdobić perełkami.
Komentarze