Murzynek z bezami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.JASNE CIASTO;margarynę rozpuścić a następnie ostudzić.Dodać cukier i po jednym żółtku oraz olej.Powoli dodawać mąkę wymieszaną z sodą.Białka ubić na sztywno,delikatnie połączyć z ciastem.Ciasto wlać do natłuszczonej i wyłożonej papierem do pieczenia blaszki(30*30 cm).Piec 35-40 min w temperaturze 180.
CIEMNE CIASTO;przygotować tak jak jasne ciasto dodając kakao do cukru.Piec ok 55 min w temp 180
MASA SEROWA;galaretki rozpuścić w 1/2szkl wody.Tężejącą galaretkę dodać do serków.Wlać sok z cytryny i wymieszać.
Ostudzone ciemne ciasto przekroić wzdłuż na jeden płat wyłożyć 1/3 masy.Posypać częścią pokruszonych bezów.Przykryć jasnym ciastem.Posmarować częścią masy i ponownie posypać częścią bezów przykryć drugim płatem ciemnego ciasta. Wyłożyć resztę masy i pozostałe bezy.
Komentarze