Murzynek serowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Początkowo wykorzystujemy składniki zapisane na liście jako pierwsze. Margarynę roztopić na ogniu w garnku, następnie dodać cukier, gotować cały czas mieszając, później dodać kakao i wodę jeśli ciasto jest zbyt gęste. Do przestudzonego ciasta dodać 5 żółtek, mąkę i proszek do pieczenia. W międzyczasie ubić pianę z białek i dodać ją na końcu do ciasta, lekko mieszać ciasto łyżką.
Przygotowanie sera: Margarynę pociąć na kawałki i wrzucić do miski, ucierać margarynę z cukrem. Później stopniowo dodawać biały ser i cały czas ucierać. W połowie ucierania sera dodawać po jednym żółtku na zmianę z serem i nadal ucierać do gładkości. Na koniec dodać budyń, tak powstaje masa serowa.
Całe ciasto wylać na blachę i kłaść na wierzch ser równymi porcjami po całej blasze, zostawiając odstępy między porcjami sera. Piec w temperaturze 180 stopni (piekarnik musi być rozgrzany) przez około 40-50 minut.
Komentarze