Zawsze zajadam się nim u mamy ma świetny przepis. Ciasto jest wilgotne i mięciutkie, wprost rozpływa się w ustach. Uwielbiam ten przepis,niby zwykłe ciasto bez masy, ale pyszna klasyka :)
1.
Margarynę, cukier, kakao i wodę rozpuszczamy razem mieszając. 1/3 masy odlewamy, resztę studzimy.
Do ostudzonej masy dodajemy żółtka, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i mąkę. Wszystko dokładnie mieszamy.
Ubijamy białka i dodajemy do masy delikatnie mieszając. Wlewamy do wysmarowanej blaszki i pieczemy około 50 minut lub tzw. suchego patyczka w 170 C. Ciepłe ciasto polewamy pozostawioną masą i posypujemy kokosem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze