Murzynek ananasowo-kokosowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.murzynek-Kakao z cukrem wymieszać,potem dolewać wodę i wymieszać.Dodać masło i na wolnym ogniu roztopić, mieszając.Potem ostudzić, do letniego. Żółtka lekko wymieszać. Wlać przestygniętą polewę, wymieszać. Przesiać do tego mąkę z proszkiem i wymieszać. Białka ubić i lekko wkręcić w ciasto. Wylać do blaszki z papierem do pieczenia.(25x42)
2.Porozrzucać pokrojonego ananas na ciasto.
3.posypka-Zmiksować masło z cukrem i żółtkami, dodać kokos i rozdrobnić w palcach.Rozsypać na ciasto.
4.Piec w 175* ok. 40-50 min. Pod koniec przykryć ciasto papierem, żeby kokos się nie spalił .
5.Składniki na polewę roztopić nad parą i polać za nitką,zimne ciasto.
Porady
Można na polewę,odlać 1/2 szklanki z ciasta (tego płynnego).
Komentarze