Murzynek

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Smak dzieciństwa

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 kost. margaryny
    1 ½ szkl. cukru
    ¾ szkl. wody
    3 łyżki kakao
    1 cukier waniliowy
    4 jajka
    2 ½ szkl. mąki
    1 łyżka proszku do pieczenia
    Olejek waniliowy
    Polewa czekoladowa

Murzynek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę, cukier, cukier waniliowy, wodę, kakao włożyć do garnka i rozpuścić na ogniu. Do ostudzonego płynu dodać mąkę, proszek, trochę olejku i po jednym jajku.
  • 2. Dobrze wymieszaną masę wylać do nasmarowanej tłuszczem i posypanej kaszką manną tortownicy o średnicy 24 cm i piec w piekarniku ok. 40 – 50 minut. Po przestudzeniu polać polewą czekoladową.

Komentarze

Podobne przepisy