Mumie z ciasta francuskiego

0 (0 ocen)

  • 60 min

Mumie idealnie sprawdzą się na każdej imprezie. Znikają w mgnieniu oka!

  • 60 min

Składniki:

  • * opakowanie ciasta francuskiego
    * 5 parówek
    *1-2 pomidorów
    * kilka oliwek zielonych lub czarnych
    * 1 cebula
    * kilka plasterków żółtego sera
    * przyprawy( bazylia,papryka czerwona, sól, pieprz)

Mumie z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ciasto rozwijamy, kroimy wzdłuż na pół, po czym wszerz na 5 części otrzymując 10 kawałków ciasta.
    2. Na każdym kwadraciku ciasta kładziemy pół parówki, następnie pokrojoną cebulę, oliwki pokrojone w talarki, plasterek pomidora, posypujemy przyprawami i na wierzch kładziemy ser.
    3. Zlepiamy przeciwne brzegi ciasta. Robimy dziurki widelcem żeby za bardzo nie "spuchło" podczas pieczenia.
    4. Układamy na blasze i pieczemy aż do zezłocenia w temp. 220 st. przez ok. 30 min.

Porady

Najlepiej smakują z sosem czosnkowym lub keczupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy