Mule ze szparagami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapach morza, świeży smak szparagów podkręcony ostrościa czosnku i cebulowej słodyczy pochodzącej z szalotki

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • OWOCE MORZA:
    - mule: 8 sztuk
    - szparagi zielone: 8 sztuk
    - szalotka: 2 sztuki
    - czosnek: 3 ząbki
    - bulion warzywny: 1 szklanka
    - białe wino: 1 szklanka
    - natka pietruszki: 0.5 pęczka
    - sól, pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Mule ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mule ze szparagami 1. W rondlu zagotować bulion warzywny, dodać grubo siekaną natkę pietruszki, zgnieciony ząbek czosnku i grubo zmielony pieprz oarz szczyptę soli. Swieże, zamknięte mule dokładnie oczyścić z wodorostów i pąkli i wrzucić do gotującego się bulionu, a nastepnie dolać białe wytrawne wino. Ilość płynu nie może przekroczyc połowy wysokości wsadu małż. Gotować pod przykryciem, co jakiś czas potrząsając rondlem nie dłużej niż 5 minut. Po tym czasie wyjąć tylko te mule, które się w trakcie gotowania otworzyły. Szparagi zblanszować i wyłożyć na talerz wraz z mulami i posiekanym czosnkiem. Danie polać sosem powstalym w trakcie gotowania małż.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szparagi Owoce morza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować