Mule w białym winie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Omułki dokładnie umyć, otwarte wyrzucić. Cebulę i czosnek obrać i grubo posiekać. Paprykę przeciąć wzdłuż, usunąć pestki, a następnie drobno posiekać.
2.W bardzo dużym garnku na maśle podsmażyć cebulę, czosnek, paprykę i liść laurowy. Dodać wino, doprawić solą i pieprzem.
3.Włożyć mule, przykryć pokrywką i ogrzewać 10 minut. Po upływie tego czasu większość skorupek powinna się otworzyć, jeśli nie, należy gotować je kolejne 2-3 minuty. Skorupki, które po tym czasie się nie otworzą należy wyrzucić.
4.Tak przygotowane mule posypać świeżo posiekanym koperkiem. Podawać z bułką, którą podczas jedzenia zbieramy z talerza sos.
Komentarze