Mule w białym winie

0 (0 ocen)

  • 10 min

Dla wielbicieli owoców morza, wspaniała uczta !

  • 10 min

Składniki:


  • 1 kg muli mrożonych w muszlach
    3 ząbki czosnku
    1 duża cebula
    0,5 szklanki białego wina wytrawnego
    Oliwa z oliwek
    Sól
    Biały pieprz

Mule w białym winie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule kroimy w drobna kostkę, czosnek rozgniatamy lub miażdżymy .
    Na patelnię wlewamy 3-4 łyżki oliwy ,dodajemy cebule i czosnek, przesmażamy.
    Dodajemy umyte mule ,razem dusimy przez 10 min, podlewamy winem, jeszcze chwilę razem dusimy .Dodajemy sól i pieprz do smaku.
    Można podawać tak przyrządzone mule z makaronem spaghetti

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy