Mule po marynarsku

0 (0 ocen)

  • 50 min

Najlepsze mule są w skorupkach ,niestety dostałem tylko mrożone bez skorupek :( Kuchnia prowansalska.

  • 50 min

Składniki:


  • 1 kg małży (najlepiej w skorupkach ,wtedy 1,5 kg)
    4 szalotki
    50 g masła
    1 ,5 szklanki białego wina
    bouquet garni (gałązki natki pietruszki ,tymianku i liść laurowy)
    150 ml śmietany 18%
    3 łyżki natki pietruszki
    2 ząbki czosnku
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mule po marynarsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Małże płuczemy i osączamy. Masło rozpuszczamy i szklimy cebulę wraz z czosnkiem. Wlewamy wino ,dodajemy bouquet garni ,zagotowujemy. Dodajemy mule ,gotujemy kilka minut (jeśli mamy w skorupkach ,te które nie otworzą się ,wyrzucamy). Wyjmujemy bouquet garni ,wywar odparowujemy do połowy ,dodajemy śmietanę i zagotowujemy. Przyprawiamy solą ,mieszamy z natką. Podajemy od razu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować