Mulatka -Wielkanocna baba

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min

Miękka o lekko orzechowym aromacie baba wielkanocna,słodka,urzekająca jak z najlepszej cukierni,będzie ozdobą świątecznego stołu.

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • 25 dag masła
    4 jajka
    10 dag cukru brązowego trzcinowego
    22 dag mąki pszennej
    4 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    250 ml mleka skondensowanego słodkiego
    4 łyżki cappuccino orzechowego
    szczypta soli
    cukier puder trzcinowy do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Cappuccino

Mulatka -wielkanocna baba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przed pieczeniem 1. Miękkie masło utrzeć z cukrem trzcinowym na puszysto,ucierając wbijać stopniowo po jednym jajku każde kolejne gdy pierwsze dobrze połączy się z masą,wlać mleko skondensowane i ponownie zmiksować,wsypywać stopniowo mąkę pszenną wymieszaną z ziemniaczaną ,proszkiem do pieczenia oraz cappuccino,zmiksować do połączenia masy. Wylać do dużej formy na babę lub podzielić na dwie mniejsze.Upiec w piekarniku w temp 170*c przez około 55 minut.Wierzch można przykryć pod koniec pieczenia folią aluminiową aby baba się nie spaliła. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

4.5 (184 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Wielkanocna baba drożdżowa

To może cię zainteresować