Mufinny czekoladowe

0 (0 ocen)

  • 25 min

Robiłam je dzisiaj pierwszy raz ale muszę przyznać że wyszły znakomite :)

  • 25 min

Składniki:

  • 200 g margaryny (ja dodałam kasi), 150 g cukru, 20g kakao, 3 jaja, 150 ml mleka, 380 g mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia.

Mufinny czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę, cukier i kakao rozpuścić w rondelku i przestudzić. Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ostudzoną zawartość rondelka. Wszystko wymieszać mikserem. Papierowe foremki do muffinek wypełnić do połowy ciastem. Piec w temp. ok. 200 st C ok. 25 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy