Mufinki kapuściane z mozarellą

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Znalazłam w lodówce pół główki kapusty, a że nie miałam dziś ochoty na surówkę to zrobiłam muffinki bezglutenowe ( z mąki kukurydzianej) z kapustą i mozarellą. Polecam na śniadanie, lekką kolację lub dodatek do obiadu, są naprawdę wyśmienite

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół główki kapusty, 2 łyżki śmietany, 3 łyżki majonezu, 1 jajko,,100g twardej mozarelli, mały pęczek koperku, 1/2 łyżeczki curry, około 50-60g mąki kukurydzianej, 1,5 łyżeczki b/g proszku do pieczenia,sól i pieprz wg smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Muffinki Przystawki Przekąski

Mufinki kapuściane z mozarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno poszatkować, koper posiekać, ser pokroić w drobną kostkę. W misce wymieszać majonez ze śmietaną, jajkiem i przyprawami, dodać kapustę, mozarellę i koperek, proszek do pieczenia, curry, mąkę i przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Wyłożyć ciasto do foremek silikonowych. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut. Na zimno smakują równie dobrze, jak i na ciepło
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować