Mufinki kapuściane z mozarellą

  • wyświetlono: 165 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Znalazłam w lodówce pół główki kapusty, a że nie miałam dziś ochoty na surówkę to zrobiłam muffinki bezglutenowe ( z mąki kukurydzianej) z kapustą i mozarellą. Polecam na śniadanie, lekką kolację lub dodatek do obiadu, są naprawdę wyśmienite

14199687_10210973385829739_2170515334351407972_n
  • 5 porcje
  • 35min
  • Łatwy

Składniki

pół główki kapusty, 2 łyżki śmietany, 3 łyżki majonezu, 1 jajko,,100g twardej mozarelli, mały pęczek koperku, 1/2 łyżeczki curry, około 50-60g mąki kukurydzianej, 1,5 łyżeczki b/g proszku do pieczenia,sól i pieprz wg smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Mufinki kapuściane z mozarellą

  • 1. Kapustę drobno poszatkować, koper posiekać, ser pokroić w drobną kostkę. W misce wymieszać majonez ze śmietaną, jajkiem i przyprawami, dodać kapustę, mozarellę i koperek, proszek do pieczenia, curry, mąkę i przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Wyłożyć ciasto do foremek silikonowych. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut. Na zimno smakują równie dobrze, jak i na ciepło

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

przystawkaprzekąskaMufinkizdrowowypiekifit

Komentarze

Podobne przepisy

KULKI Z KURCZAKA

Dodane przez: Kuchnia MagdaLeny

KULKI Z KURCZAKA

Delikatne kuleczki z kurczaka w...

Szybka przekąska

Dodane przez: Kasia_S

Szybka przekąska z szynką

w lodówce zalegała mi szynka konserwowa...

Ryż z jabłkami

Dodane przez: AnetaJ

Ryż z jabłkami

Ryż z jabłkami to jedno z tych...

Tortille z wędzonym łososiem i ogórkiem

Dodane przez: Ewelina Marcin

Tortille z wędzonym łososiem i ogórkiem

Tortille nadziane delikatnym serkiem...

Tatar wołowy z kaparami

Dodane przez: aga3103

Tatar wołowy z kaparami

Uwielbiam tę klasyczną przekąskę...

Rolada serowa z nadzieniem pieczarkowym

Dodane przez: Armi As

Rolada serowa z nadzieniem pieczarkowym

Mam dla Was baaaardzo prosty przepis...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE