Muffiny ze śliwką

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Śliwki są teraz tak pyszne i dojrzałe nie mogłam się oprzeć by je nie powciskać do każdej muffiny. Na standardową blachę jest 12 miejsc, wystarczyło 6 śliwek, ale tych dużych węgierek.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • GłóWNE:
    - mąka: 190 gramów
    - Masło / margaryna: 150 gramów
    - kakao słodkie: 50 gramów
    - jaja całe: 3 sztuki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - olejek migdałowy: 1 mililitr
    DODATKI:
    - śliwki świeże: 6 sztuk
    - cukier puder /do posypania: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffiny ze śliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Muffiny ze śliwką 2 1. Największą przyjemność zrobiła mi śliwka puszczając sok w muffinach. Pysznie podwójnie!:)

    Utrzyj masło z cukrem i kakaem. Dodaj pojedynczo jajka, aromat, proszek i mąkę. Wymieszaj na gładką konsystencję.

    Nakładaj po kopiastej łyżce do wgłębień formy, następnie powciskaj połówki śliwek (bez pestki).

    Piecz w nagrzanym piekarniku do 180 stopni 20 min. Odstaw do ostudzenia. Do dekoracji użyłam cukru pudru.

    Polecam! Pyszności!
    (wbrew pozorom jest mało słodkie)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować