Muffiny z warzywami

4.5 (160 ocen)

świetna przekąska na małe i duże przyjęcie

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
    3 łyżki oleju
    4 łyżki kwaśnej śmietany 18 %
    0,5 szklanki mleka
    0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 jajko
    0,5 łyżeczki soli
    0,5 opakowania mrożonki "Warzywa na patelnię"
    olej do smażenia
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffiny z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Olej rozgrzać na patelni. Przełożyć warzywa. Usmażyć na pół miękko dodając sól do smaku. Pozostałe składniki przełożyć do miski i dokładnie razem wyrobić na jednolite ciasto. Do papilotek od muffinek przełożyć łyżkę ciasta, na to nakładać warzywa i przykryć wszystko dwiema łyżkami ciasta. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 25 - 30 minut w 180 st C. Smakują na ciepło jak i na zimno. Można przed podaniem polać na wierzchu ketchupem, sosem czosnkowym lub innym ulubionym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mrożonki Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mrożenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować