Muffiny z sosem czekoladowym.

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ostatnio pieczone przeze mnie na imieniny, więc jako Katarzyna dedykuję je wszystkim Kaśkom, Kasiom i Katarzynom ;)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - masło/margaryna: 125 gramów
    - cukier: 150 gramów
    - ekstrakt z wanilii: 1 łyżeczka
    - jajka: 2 sztuki
    - mąka: 150 gramów
    - soda: 0.33 łyżeczki
    - proszek do pieczenia: 0.5 łyżeczki
    - mleko: 125 mililitrów

Muffiny z sosem czekoladowym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • muffinowelove 1. Piekarnik nagrzać do 160 stopni. Do miski miksera włożyć masło, drobny cukier i wanilię. Ucierać aż masa będzie puszysta, następnie dodawać po jednym jajku wciąż miksując na puszystą masę. Wymieszać z przesianą z proszkiem i sodą mąką, a na koniec z mlekiem. Masę wyłożyć do foremek, ułożonych w blaszce do muffinów z wgłębieniami. Nałożyć po łyżce piany z białek i piec przez 15 - 20 minut aż patyczek włożony w środek babeczki będzie suchy. Ostudzić i polać sosem czekoladowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy