Muffiny z serem feta i oliwkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Doskonałe jako szybka, karnawałowa przekąska lub jako drugie śniadanie. Mojej rodzinie bardzo smakowały.

  • 30 min

Składniki:

  • - 15 dag mąki pszennej
    - pół szklanki mleka
    - 2 jajka
    - pół łyżeczki proszku do pieczenia
    - 1,5 łyżki stopionego masła
    - 0,5 papryki
    - 3/4 szklanki oliwek zielonych
    - 10 dag sera feta
    - pieprz, zioła prowansalskie
    - 2 szczypty soli

Muffiny z serem feta i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, sól i proszek do pieczenia mieszamy w sporej misce. w drugiej łączymy jajka, mleko i masło. Masę jajeczną dodajemy do mąki, przyprawiamy i dokładnie mieszamy. Dodajemy pokrojone na połówki oliwki oraz pokrojone w drobną kostkę paprykę i ser feta. Mieszamy do połączenia składników, przekładamy do foremek na muffiny i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. na 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy