Muffiny z ricottą

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pyszne serowo - czekoladowe muffiny - zaspokoją każdego łasucha.

  • 10 min

Składniki:

  • OKOŁO 18 SZTUK

    250 g ricotty
    2 jaja
    320 ml mleka
    60 g rozpuszczonego masła
    260 g mąki
    200 g cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki soli
    60 g kakao
    170 g groszków czekoladowych
    płatki migdałowe do posypania

Muffiny z ricottą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misie ubijamy ser i jajka. Dodajemy mleko, masło i miksujemy.
    W drugiej misie mieszamy mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia i kakao. Dodajemy masę serową i groszki czekoladowe i delikatnie mieszamy. Wykładamy do wyłożonej papilotkami blachy, posypujemy płatkami migdałowymi.
    Pieczemy ok 20 minut w temperaturze 170 stopni.

Porady

Jeśli część ciasta pozostawimy białą (nie wymieszamy z kakaem) powstaną muffinki w wesołe ciapki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy