Pyszne serowo - czekoladowe muffiny - zaspokoją każdego łasucha.
10 min
Składniki:
OKOŁO 18 SZTUK
250 g ricotty
2 jaja
320 ml mleka
60 g rozpuszczonego masła
260 g mąki
200 g cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
60 g kakao
170 g groszków czekoladowych
płatki migdałowe do posypania
Muffiny z ricottą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W misie ubijamy ser i jajka. Dodajemy mleko, masło i miksujemy.
W drugiej misie mieszamy mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia i kakao. Dodajemy masę serową i groszki czekoladowe i delikatnie mieszamy. Wykładamy do wyłożonej papilotkami blachy, posypujemy płatkami migdałowymi.
Pieczemy ok 20 minut w temperaturze 170 stopni.
Porady
Jeśli część ciasta pozostawimy białą (nie wymieszamy z kakaem) powstaną muffinki w wesołe ciapki.
Komentarze