Muffiny z rabarbarem i gruszką

0 (0 ocen)

  • 60 min

Niezwykle smakujące latem, puszyste. Mają niezwykle świeży smak, i mega chrupiącą skórkę na wierzchu

  • 60 min

Składniki:

  • 125g masła
    100 g cukru nierafiowego brązowego (biały będzie również okej)
    2 jajka
    250g mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    pół łyżeczki sody
    175 ml mleka
    opakowanie cukru waniliowego
    1 laska rabarbaru (moja ważyła 180g)
    1 średnia gruszka (najlepiej aby była taka miękka i soczysta)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffiny z rabarbarem i gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar oraz gruszkę myjemy, obieramy ze skórki. Rabarbar kroimy w pół księżyce, a gruszkę w średnią kostkę.
  • 2. Masło z cukrem ucieramy mikserem na krem, następnie dodać jajka i miksować jeszcze parę chwil.
  • 3. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą, dodawać na zmianę z mlekiem do masy z masła i jajek. Gdy ciasto będzie już gotowe możemy dodać do niego owoce po czym wszystko dokładnie wymieszać łyżką.
  • 4. Do formy z gniazdami włożyć papilotki, które wypełniamy ciastem do 3/4 wysokości, następnie posypujemy szczyptą brązowego cukru każdego muffina . Piec muffiny z rabarbarem oraz gruszką około 20-25 minut w piecu nagrzanym do 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować