Muffiny z pomidorami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Muffiny w wersji wytrawnej

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 340 g mąki
    150 g cukru brązowego
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 jajka
    100 ml śmietany 18%
    7 łyżek oleju
    szczypta soli, pieprzu
    1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
    100 g fety (można zastąpić też np. Lazurem)
    kilka pomidorków koktajlowych
    1/2 czerwonej cebuli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffiny z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę mieszamy z cukrem, proszkiem do pieczenia, solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
    Jajka roztrzepujemy dodając śmietanę i olej. Składniki suche mieszamy z masą jajeczną (nie trzeba miksera można wymieszać łyżką). Ciasto będzie dość zwarte i gęste.
    Po 1 łyżce ciasta nakładamy do papilotek do muffinów (nie więcej ponieważ ciasto rosnąc w piekarniku może wypłynąć poza foremkę).
    Na wierzchu układamy pomidorki koktajlowe przecięte na połówki lub ćwiartki oraz kilka kawałków sera feta i czerwonej cebuli, pokrojonej w pióra.

    Formę z muffinami wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 210 stopni na 20-25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Pomidorki koktajlowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować