Muffiny Z Marmoladą

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

bardzo szybkie muffinki

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI SUCHE:

    - 2 szkl. maki pszennej
    - 1/2 szkl. cukru
    - 15g. cukru waniliowego
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    - szczypta soli

    SKŁADNIKI MOKRE:

    - 1 szkl. mleka
    - 1/2 szkl. oleju
    - 1 jajko


    DODATKI:

    -marmolada
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffiny z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce mieszamy składniki suche, w drugiej natomiast składniki mokre. Zawartość obydwu misek należy połączyć razem.
    Z racji ze nie posiadam formy do muffinek użyłam samych papilotek.
    Papilotki napełniamy około 1/4 ciasta , na to delikatnie łyżeczką nakładamy marmoladę i zalewamy ciastem tak aby było większe pół papilotki.
    Tak przygotowane muffiny wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 30minut w temp. 180*C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować