Muffiny z malinami i białą czekoladą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybkie muffiny z białą czekoladą i malinami. Śmiało maliny możesz zamienić na inne owoce :)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • – 2 szklanki mąki,

    – 2 łyżeczki proszku do pieczenia,

    – 3/4 szklanki cukru,

    – 1 opakowanie cukru wanilinowego,

    – tabliczka białej czekolady,

    – 1 szklanka mleka,

    – 1/2 kostki masła,

    – 2 jajka,

    – maliny.

Muffiny z malinami i białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy z cukrem do uzyskania puszystej, jasnej piany.

    Stopniowo dodajemy rozpuszczone masło, mąkę, proszek.

    Na koniec powoli dodajemy mleko i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy pół pokruszonej czekolady i delikatnie mieszamy łyżkę.

    Napełniamy ciastem papilotki po 1 łyżce, umieszczamy 1 malinę i napełniamy do 3/4 ich wysokości.

    Posypujemy wierzch podrobionymi kawałkami czekolady i dajemy 2/3 owoce.

    Pieczemy przez ok. 20 minut w temperaturze 180°C.

Porady

babeczka z białą czekoladąbabeczka z malinączekomalinadomowe muffinymuffinmuffin z białą czekoladąmuffin z malinąmuffin z malinamimuffinymuffiny z białą czekoladąmuffiny z malinami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy