Muffiny z lawendą i grenadiną

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Delikatne w smaku, z wyczuwalną lawendą.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - mąka: 250 gramów
    - cukier: 100 gramów
    - masło: 125 gramów
    - jaja: 2 sztuki
    - jogurt naturalny: 200 mililitrów
    - suszone kwiaty lawendy: 2 łyżki
    - syrop Grenadina: 4 łyżki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki

Muffiny z lawendą i grenadiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Jaja rozkłócamy, masło topimy i studzimy.
    Łączymy jogurt z jajami i masłem, dolewamy Grenadinę.
    W misce mieszamy suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kwiatki lawendy.
    Wlewamy do nich mokre składniki i mieszamy.

    Przekładamy ciasto do foremki wyłożonej papilotkami,
    wypełniamy je do trzech czwartych wysokości.
    Muffiny posypujemy dodatkowo lawendą i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 20-25 minut.
    Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy