Muffiny z konfiturą z malin i czekolady

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pyszne delikatne muffiny z mocno malinowym wnętrzem.

  • 10 min

Składniki:

  • 125g margaryny
    1 jogurt naturalny 0,1%
    1 jajko
    1/3 szklanki mleka 0,5%
    2 szklanki mąki
    1 szklankę cukru
    1 łyżeczkę proszku do pieczenia
    0,5 łyżeczki sody
    2 łyżki wiórek kokosowych
    0,5 słoiczka konfitury z malin i czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffiny z konfiturą z malin i czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę roztapiamy i zostawiamy do ostygnięcia. Do miseczki wbijamy jajko dodajemy jogurt, mleko i ostudzoną margarynę. Mieszamy aż powstanie jednolita masa. Do drugiej miski wsypujemy mąkę, cukier, proszek, sodę i wiórki i również wszystko mieszamy. Następnie łączymy delikatnie wszystkie składniki (mokre i suche) aż powstanie nam ciasto o średnio-gęstej konsystencji.
    Do formy silikonowej wkładamy papilotki i do każdej nakładamy jedną łyżkę ciasta, następnie łyżeczkę konfitury i ponownie przykrywamy łyżką ciasta, aż do skończenia wszystkich składników.
    Piekarnik nagrzewamy do 180C i wstawiamy muffiny na ok. 30 minut.

Porady

Po wyciągnięciu upieczonych muffinek zostawiamy je do ostygnięcia i następnie posypujemy cukrem pudrem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować