Muffiny z jagodami i sosem malinowym

0 (0 ocen)

  • 50 min

Mocno czekoladowe babeczki doskonale kontrastuje smak kwaśnych malin i jagód.

  • 50 min

Składniki:

  • szklanka mleka

    2 szklanki mąki

    łyżka proszku do pieczenia

    jajko

    100g masła

    2 łyżki kakao

    3/4 szklanki cukru

    2 łyżki cukru pudru

    200g jagód

    200g malin

Muffiny z jagodami i sosem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło, kakao i cukier kryształ rozpuścić tak, by się razem połączyło bez zagotowania. Odstawić do ostygnięcia.
  • 2. Jagody zmiksować blenderem z łyżką cukru pudru.
  • 3. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i jajkiem, potem dodać masę kakaową.
  • muffiny 1 4. Do papilotek wlać po 2 łyżki masy babeczkowej, potem łyżeczkę zmiksowanych jagód i na koniec znowu ciasto. Piec 20-25 min. w 180 stopniach.
  • muffiny 2 5. Maliny zmiksować blenderem z łyżką cukru pudru. Polać ostygnięte babeczki sosem malinowym i posypać jagodami.

Porady

maliny po zmiksowaniu dobrze jest przetrzeć przez sitko by pozbyć się pestek

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy