Muffiny z jagodami i białą czekoladą

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Doskonałe do kawy, do pracy, do szkoły na drugie śniadanie i na piknik...

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jagody: 1 szklanka
    - biała czekolada (posiekana): 100 gramów
    - mąka pszenna: 380 gramów
    - proszek do pieczenia: 1.5 łyżeczki
    - mleko: 380 mililitrów
    - cukier puder: 130 gramów
    - cytryna (tylko starta skórka): 1 sztuka
    - jaja: 2 sztuki
    - masło (roztopione): 150 gramów

Muffiny z jagodami i białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki suche mieszamy w jednej misce, a składniki mokre w drugiej. Mokre wlewamy do suchych, mieszamy, dosypujemy jagody i czekoladę i mieszamy do połączenia składników. Małe grudki powinny pozostać, dzięki temu babeczki będą wilgotne i miękkie.
  • 2. Masą napełniamy foremkę do muffinek. Pieczemy 25 minut w temp. 180 st. C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy