Muffiny z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Muffinki smakują rewelacyjnie i są łatwe oraz bardzo szybkie w przygotowaniu. Nie ma takiej opcji, aby nie wyszły! Zawsze się udają. Kuszą wilgotnym wnętrzem z kawałkami pysznych brzoskwiń...

  • 35 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • (8 sztuk)
    1 szklanka mąki pszennej (1 szklanka = 250 ml)
    1/2 szklanki cukru
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 jajko
    1/2 szklanki mleka
    1/4 szklanki oleju
    Dodatkowo:
    1-2 brzoskwinie (u mnie 2 średnie)
    Opcjonalnie:
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Muffiny z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W pierwszej misce wymieszać mąkę, cukier i proszek do pieczenia, w drugiej - jajko, mleko oraz olej.
    Suche składniki połączyć z mokrymi.
    (Miksować/wymieszać łyżką do połączenia się całości, nie dłużej.)
    Na samym końcu do ciasta wmieszać pokrojone w niewielką kostkę brzoskwinie (bez skórki).
    Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek).
    Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 20-25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180-190 stopni.
    Ciastka wyjąć z blachy i pozostawić do całkowitego ostudzenia.
    Muffiny opcjonalnie posypać cukrem pudrem lub udekorować według uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować