Muffinki smakują rewelacyjnie i są łatwe oraz bardzo szybkie w przygotowaniu. Nie ma takiej opcji, aby nie wyszły! Zawsze się udają. Kuszą wilgotnym wnętrzem z kawałkami pysznych brzoskwiń...
Muffiny z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W pierwszej misce wymieszać mąkę, cukier i proszek do pieczenia, w drugiej - jajko, mleko oraz olej.
Suche składniki połączyć z mokrymi.
(Miksować/wymieszać łyżką do połączenia się całości, nie dłużej.)
Na samym końcu do ciasta wmieszać pokrojone w niewielką kostkę brzoskwinie (bez skórki).
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek).
Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 20-25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180-190 stopni.
Ciastka wyjąć z blachy i pozostawić do całkowitego ostudzenia.
Muffiny opcjonalnie posypać cukrem pudrem lub udekorować według uznania.
Komentarze