Muffiny z białą czekoladą i malinami.

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wszystkie przepisy znajdziecie również na mojej stronie: www.kuchcikowo.wordpress.com

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka tortowa: 325 gramów
    - proszek do pieczenia: 3 łyżeczki
    - cukier (drobny): 200 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - aromat migdałowy: 1 łyżeczka
    - mleko: 250 mililitrów
    - margaryna: 40 gramów
    - czekolada (biała): 100 gramów
    - maliny: 250 gramów

Muffiny z białą czekoladą i malinami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać razem z cukrem do miski. Wsypać cukier, wbić jajko – dodać pół buteleczki aromatu migdałowego i mleko. Roztopić margarynę i dodać do masy, zmiksować całość na jednolitą masę (zalecam miksowanie na najniższych obrotach). Część czekolady pokroić w malutkie kosteczki a część zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Gotową masę przelewać do papilotek (3/4 wysokości) – następnie powkładać maliny (ja dawałam po 3) i lekko docisnąć.
  • 2. Do środka włożyć jedną kostkę czekolady. Całość posypać startą czekoladą Piec przez ok. 30 minut w temperaturze 200st. Ja z racji tego że mam dziwny piekarnik, piekłam przez 25minut – aż się zarumieniły

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy