Muffiny warzywno makaronowe

0 (0 ocen)

Muffiny warzywno makaronowe to wspaniały pomysł, na szybką i smaczną przekąskę. Myślę, że spełnią też swoją rolę jako obiad. Podane do mięsa zamiast ziemniaków.

Składniki:


  • makaron
    pomidor
    ser solankowy w zalewie
    plastry szynki parmeńskiej bądź zwykłej
    4 jajka
    śmietana ( ja użyłam 18% )
    15 deko żółtego sera
    sól
    świeżo mielony czarny pieprz
    kminek

Muffiny warzywno makaronowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotowałam według instrukcji na opakowaniu.

    Do formy na muffiny wyłożyłam plasterki szynki. Następnie dodałam makaron.

    Pokroiłam pomidora w kostkę, dodałam do makaronu. Wrzuciłam także ser solankowy w zalewie.

    W miseczce wymieszałam jajka ze śmietaną i ze startym żółtym serem.

    Doprawiłam solą oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. I wszystko zalałam masą jajeczną.

    Wierzch posypałam kminkiem.

    Piekłam w piekarniku nagrzanym do 180 stopniu przez 25 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy