Muffiny szpinakowe

0 (0 ocen)

:-) Gorąco polecam (-:

Składniki:

  • 2 jaja
    22 dag szpinaku (użyłam mrożonego)
    1/2 szklanki cukru
    1/2 szklanki mąki pszennej
    1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
    1/2 szklanki oleju rzepakowego
    1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Muffiny szpinakowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać olej, ciągle miksując na małych obrotach. Oba rodzaje mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy, miksując do połączenia się składników. Szpinak odmrozić i przecedzić z wody. Dodawać stopniowo do masy, mieszając delikatnie łyżką. Powstałym ciastem napełniamy foremki do mufinek. Pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku ok. 15-20 min. do suchego patyczka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy