Muffiny piernikowo kajmakowe lukrowane

4.5 (4 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób

na kazda okazję!polecam

  • 45 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 220 g mąki pszennej
    1 łyżka kakao
    1 łyżeczka sody
    ½ łyżeczki proszku do pieczenia
    1 i ½ łyżki przyprawy do piernika
    170 g brązowego cukru
    125 ml oleju rzepakowego
    250 ml jogurtu naturalnego
    1 duże jajko
    2 łyżki masy kajmakowej

    oraz na lukier
    5 łyżek cukru pudru
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżka gorącej wody
Wystaw ocenę:

4.5 (4 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Muffinki Muffiny wytrawne

Muffiny piernikowo kajmakowe lukrowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i przyprawę do piernika wsypać do jednej miseczki. W drugiej roztrzepać widelcem jajko, dodać olej, jogurt, masę kajmakową oraz cukier i wszystko wymieszać.Składniki z obu miseczek połączyć i wszystko krótko wymieszać

    Foremkę do pieczenia muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami, wypełnić je przygotowanym ciastem piernikowo kajmakowym .
    Piec w temperaturze 175 °C przez ok. 20-22 min.

    Muffinki udekorować lukrem, smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Przyprawa do piernika Masa kajmakowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować