Muffiny pełnoziarniste

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne muffiny pełnoziarniste bez dodatku cukru. Aby dodać nieco słodyczy polewamy gotowe muffinki polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi. Polecam

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szkl mąki orkiszowej pełnoziarnistej
    szczypta soli
    2 łyżki otrąb pszennych
    100 g rodzynek
    100 g masła
    łyżeczka proszku do pieczenia
    2 jajka
    4 łyżki miodu
    200 g jogurtu naturalnego
    oraz: polewa i wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffiny pełnoziarniste - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roztapiamy masło. Jajka mieszamy razem z jogurtem oraz miodem i ostudzonym masłem. Do mokrych składników dodajemy suche i mieszamy masę na muffinki. Blaszkę do babeczek wykładamy silikonowymi papilotkami i wkładamy po 1 łyżce masy na sztukę. Wstawiamy muffinki do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone muffinki studzimy oraz polewamy polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować