Muffiny nadziane manną

0 (0 ocen)

  • 50 min

pachną piernikiem, są lekko wilgotne i co więcej dzieciaki je uwielbiają

  • 50 min

Składniki:

  • MUFFINY:
    - 2 szklanki mąki
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - szczypta soli
    - pół szklanki cukru
    - łyżka kakao
    - czubata łyżeczka przyprawy do piernika
    - pół kostki roztopionej margaryny
    - jajko
    - 2 łyżki dżemu (smak dowolny)
    - szklanka mleka

    NADZIENIE:
    - 4 łyżki kaszy manny
    - 2 szklanki mleka
    - 2 łyżki cukru

Muffiny nadziane manną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować kaszę mannę z dodatkiem cukru na mleku i wystudzić.
  • 2. W tym czasie przesiać do miski suche składniki i dodać do niech mokre. Całość energicznie wymieszać za pomocą rózgi.
  • 3. Do foremek na muffiny wykładać 2 łyżeczki ciasta, łyżeczkę kaszy manny i nakryć je pozostałym ciastem.
  • 4. Muffiny piec przez 35 minut w 180 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy