Muffiny migdałowe

4.47 (188 ocen)

Przepyszne! Z wierzchu chrupiące, delikatne w środku :)No i te migdały!Jak każde muffiny, robi się je szybko. Pięknie wyrastają, dobrze smakują :)

Składniki:

  • składniki mokre:
    10 dag masła - roztopić, ostudzić
    1 jajko
    1 szklanka mleka

    składniki suche:
    2/3 szklanki cukru
    2 szklanki mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    pół szklanki mielonych migdałów
Wystaw ocenę:

4.47 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffiny migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki mokre wymieszać (można mikserem), dodać do składników suchych.
    Całość połączyć.

    Formę na babeczki wyłożyć papilotkami.
    Ciasto wystarcza na 12 babeczek.

    Piec w temp. 200*C przez 20-25 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować