Muffiny marchewkowe

4.5 (163 ocen)

  • 30 min

Smaczne i zdrowe muffiny, które podbiją wasze serca ;)

  • 30 min

Składniki:

  • • 2 szklanki startej marchewki
    • 1 szklanka cukru
    • 1 opakowanie cukru wanilinowego
    • 1 łyżeczka cynamonu
    • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
    • 1 i ½ łyżeczki proszku do pieczenia
    • 3 jajka
    • 1 i ½ szklanki mąki tortowej
    • ¾ szklanki oleju
    • 2 garstki orzechów włoskich
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffiny marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski najpierw wsypuję suche składniki, potem dodaję mokre. Całość mieszam i nalewam do foremek na muffiny.
  • 2. Piekę w piekarniku nagrzanym do 180*C około 25 minut (sprawdzam patyczkiem- powinien być suchy).

Porady

Zamiast białego cukru można dodać trzcinowy lub słodziki np. stewie. Wtedy muffiny będą zdrowsze i mniej kaloryczne :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować