Muffiny marchewkowe

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smakołyk dozwolony dla cukrzyków dużych, ale przede wszystkim małych. Bez cukru bez glutenu a takie dobre!

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • marchewki
    jaja
    olej rzepakowy
    maka kukurydziana
    ksylitol
    proszek do pieczenia bez glutenu
    cynamon
    skórka z pomarańczy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffiny marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Muffiny marchewkowe 1. 2 marchewki
    2 jaja
    1/4 szklanka oleju
    3/4 szklanki mąki
    1/4 szklanki ksylitolu
    3/4 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu
    1 łyżeczka cynamonu
    skórka z jednej pomarańczy

Porady

Muffiny można też upiec z wykorzystaniem mąki pszennej, z cukrem białym nie będą już sprawa jasna idealne dla diabetyków. 1. Marchewki obierz i zetrzyj na małych oczkach tarki. Do marchewek wbij całe jaja, wlej olej, wymieszaj. 2. Dorzuć suche składniki ( mąke, ksylitol, proszek, cynamon, skórkę pomarańczową- ponownie wymieszaj. MASĘ PRZEŁÓŻ DO FOREMEK NA MUFFINY (3/4 wysokości) PIECZ 25 min.180"C termoobieg. Zaglądaj od czasu do czasu, pamietaj każdy piekarnik jest inny!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować