Muffiny lipowe z czekoladą

0 (0 ocen)

  • 45 min

Smaczne, zdrowe, inne i z czekoladą. Po prostu.

  • 45 min

Składniki:

  • 2 torebki herbaty lipowej
    2 łyżki miodu
    1 szklanka mąki
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
    1/2 łyżeczki cynamonu
    1/2 łyżeczki przyprawy piernikowej
    Szczypta soli
    1/3 szklanki oleju
    10 dag cukru
    Czekolada

Muffiny lipowe z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zaparzyć herbatkę lipową w pół szklanki wody. Herbatkę i miód zmiksować z mąką. Dodać pozostałe składniki, zmiksować. Wyłożyć ciasto do foremek. Posypać posiekaną czekoladą. Piec 25 minut w 180 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy