Muffiny kokosowo-makowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Są to muffinki na bazie mąki bezglutenowej

  • 30 min

Składniki:

  • 100 g mąki ziemniaczanej
    100 g mąki ryżowej
    50 g wiórków kokosowych
    2 łyżki maku
    120 g cukru
    1 łyżeczka sody
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    120 g jogurtu naturalnego typu grecki
    1/2 szklanki wody
    1/3 szklanki oleju kokosowego
    cukier puder do posypania gotowych muffinek

Muffiny kokosowo-makowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zaczynamy od suchych składników. Wsypujemy do miski mąki, wiórki kokosowe,mak, cukier, sodę oraz cukier waniliowy i wszystko mieszamy.
    Potem dodajemy jogurt, olej, wodę i całość łączymy w jednolitą masę. Następnie nakładamy do papilotek (tak do 2/3 wysokości).
    Całość wkładamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i pieczemy około 20 minut (do suchego patyczka).
    Kiedy muffinki już się upieką, wyciągamy z piekarnika i studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy