Muffiny kokosowe

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Mocno kokosowe, niczym kokosanki. Smaczne, polecam!

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - mąka pszenna 550: 200 gramów
    - cukier: 100 gramów
    - proszek do piezenia: 1 łyżeczka
    - wiórki kokosowe: 1 szklanka
    - śmietanka kokosowa: 200 mililitrów
    - jajka: 2 sztuki
    - masło: 100 gramów
    - malibu: 2 łyżki

Muffiny kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • muffiny kokosowe 1. Przesiewamy mąkę do miski, dodajemy suche składniki czyli cukier, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe.
    Do drugiej miski wlewamy śmietankę kokosową, rozpuszczone masło, jaja i Malibu.
    Mokre składniki mieszamy na jednolitą masę. Dodajemy je do suchych i mieszamy.

    Masę przekładamy łyżką do formy – każdą dziurę wypełniamy do dwóch trzecich.
    Muffinki posypujemy sporą ilością wiórków kokosowych.

    Pieczemy w 175 stopniach przez 25 minut, w międzyczasie sprawdzamy wykałaczką czy ciasto jest już suche.
    Upieczone muffinki przekładamy na kuchenną kratkę i ostudzimy.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy