Muffiny jajeczne z kiełbasą i tofu

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Puszyste muffiny jajeczne z papryką i kiełbasą, posypane świeżym szczypiorkiem - idealne na śniadanie lub na wynos do pracy czy szkoły. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka M,

    kiełbasa ok 8 cm kawałek,

    pół dużej papryki czerwonej,

    50 g tofu naturalnego,

    sól, pieprz, masło

    szczypiorek,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki Jajko

Muffiny jajeczne z kiełbasą i tofu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę, kiełbasę oraz tofu kroimy w małą kostkę.

    Dodajemy jajka, szczyptę soli oraz pieprzu - wszystko razem mieszamy.

    Foremki na muffiny smarujemy cieniutko masłem. Przelewamy masę do foremek.

    Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 minut.

    Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować