Muffiny jajeczne z kiełbasą i tofu

  • wyświetlono: 88 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Puszyste muffiny jajeczne z papryką i kiełbasą, posypane świeżym szczypiorkiem - idealne na śniadanie lub na wynos do pracy czy szkoły. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.

IMG_20200519_112552
  • 4 porcje
  • 25min
  • Łatwy

Składniki

4 jajka M,

kiełbasa ok 8 cm kawałek,

pół dużej papryki czerwonej,

50 g tofu naturalnego,

sól, pieprz, masło

szczypiorek,

Sposób przygotowania przepisu:

Muffiny jajeczne z kiełbasą i tofu

  • 1. Paprykę, kiełbasę oraz tofu kroimy w małą kostkę.

    Dodajemy jajka, szczyptę soli oraz pieprzu - wszystko razem mieszamy.

    Foremki na muffiny smarujemy cieniutko masłem. Przelewamy masę do foremek.

    Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 minut.

    Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Jajkapaprykaśniadaniez piekarnikamuffiny wytrawnemuffiny jajeczne

Komentarze

Podobne przepisy

Muffiny z jajek i warzyw

Dodane przez: Od A do Z ugotujesz

Muffiny z jajek i warzyw

Muffiny z jajek i warzyw to najlepiej...

Muffiny z brzoskwiniami i czekoladą

Dodane przez: Ania_L

Muffiny z brzoskwiniami i czekoladą

Muffinki te pokochali wszyscy którzy...

muffiny lawendowe

Dodane przez: PolskaGotuje

Muffiny z lawendą i grenadiną

Delikatne w smaku, z wyczuwalną...

muffinki z mascarpone i malinami

Dodane przez: Magda Mentel

muffiny z mascarpone i malinami

Mini muffinki, maxi przyjemność!

Muffiny z porzeczką i chałwą

Dodane przez: Iwona75

Muffiny z porzeczką i chałwą

Kwaskowy smak porzeczki przełamany...

image-1vfgxio

Dodane przez: KuchniaPoli

Muffiny z rabarbarem i kruszonką

Lekkie muffiny z rabarbarem i kruszonką,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE