Muffiny jabłkowo-limonkowe

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybkie w przygotowaniu, delikatne w smaku, wilgotne.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jabłka starte ze skórką
    skórka otarta z jednej limonki
    sok z 1/2 limonki
    Składniki mokre:
    100 g stopionego masła
    2 jajka
    180 g jogurtu naturalnego
    1/2 szkl mleka
    Składniki suche:
    250 g mąki tortowej
    2 łyżeczki cynamonu
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
    7 łyżek cukru brązowego
    Dodatkowo:
    cukier puder
    płatki migdałów

Muffiny jabłkowo-limonkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Muffiny 1. Do jednej miski wrzucić mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i cukier, w drugiej wymieszać masło, jajka, jogurt i mleko. Do miski z mokrymi składnikami dodać suche, następnie jabłka wymieszane ze skórką i sokiem z limonki. Całość wymieszać. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni ok 25-30 minut, do efektu suchego patyczka.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy