MUFFINY DYNIOWE - dietetyczne

0 (0 ocen)

  • 45 min

Muffinki dyniowe są niesamowicie miękkie, delikatne, kruche z zewnątrz i mokre w wilgotne w środku.Są świetnym pomysłem nie tylko na deser, ale również drugie śniadanie!

  • 45 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 8 sztuk )

    * puree dyniowe – 150 g
    * mąka razowa – 50 g
    * mąka migdałowa – 10 g
    * mąka pszenna – 25 g
    * cukier trzcinowy – 30-40 g
    * małe jajko – 1 szt
    * cynamon – 1 łyżeczka
    * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
    * sól – 1 szczypta
    * olejek do ciast waniliowy – 1 łyżeczka

Muffiny dyniowe - dietetyczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Ugotowaną dynię blendujemy.

    Do miski przesiewamy mąki, cukier, proszek do pieczenia, cynamon i sól.

    Dodajemy jajko, olejek i dyniowe puree – mieszamy, przekładamy do foremek na muffinki.

    Pieczemy ok. 35 minut / 180C.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy